Futómese 80.rész: Konfuciusz univerzuma

2021.10.07

A karácsonyi vakáció nagyon jó találmány. Minden nap lehet futni és minden nap lehet találkozni Kiskirálylánnyal. Van idő olvasni és van idő írni. Van idő beszélgetni a sárkányokkal, és van idő sétálni Rímával a hegyre. Kiskirálylány kapott szívecskét a térdén lévő lukra, a kertben pedig nyílik az ibolya. Nem vicc. Karácsonykor. Beszarás. Na, szóval nagyjából majdnem minden fasza.

Már-már a banyákról is el lehetne feledkezni, ha Boszinak nem lenne dezsavűje a széllel kapcsolatban. Ragyogó szemmel elindul a boszorkány lánya és csak egy enyhébb szellőt érez végig a Ménesin, lineárisan növekvő szélerő a Gellért térnél, egy erősebb átfújás a Szabi-hídon, majdnem nyugis rakpart és aztán jön a Korzó, meg a köcsög Északi Szél Boszorkánya és a szél. Na, nem ez volt tavaly is ilyenkor? De bizony, s ennek köszönhetitek a futómeséket. Szemét népség, ebből is látszik.

Szóval megint ott a Korzón a redvás némber és egyenest Boszi pofájába fújja az összes port, száraz levelet, szemetet, de olyan erővel, hogy szegény lány kénytelen volt felidézni a megboldogult dédpapát és Rudi bácsit, a papáék szomszédját, akik olyan kifinomult káromkodásokat tudtak rittyenteni két stampedli szilvórium után, hogy a néprajzkutatók könnyes szemmel, meghatódva jegyzetelték le őket, nehogy kimaradjanak az egyetemleges magyar kultúrából ezek a gyöngyszemek. Hát ezekből mondott el egy párat Szélboszi a korzón, hagyva egy-kettőt a Kiskirálylánynak is.

- Hogy az a hónaljmankós, mocskos, bálványosi medve baszná már pofán ezt a nyüves banyát! - robbant ki Bosziból éppen, amikor odaért - miért kell ez a szél mindig?

Kiskirálylány együttérzett, aztán megkérdezte mi újság Konfuciusszal, megvan-e már mit szeret enni és igencsak meglepődött, amikor megtudta, hogy Konfuciusz a zserbót szereti.

Ugyanis a zserbó áll az egész Konfuciusz történet mögött. A kis gömböc sárkányunk ugyanis azért jött át ide, a mi kis univerzumunkba pont Karácsonykor, mert ahol eddig tartózkodott ott a Grincs tényleg és teljesen ellopta a Karácsonyt. Nem ám úgy, mint itt, ahol Jim Carrey eljátsza egy halivudi filmben és valamiért még kedveljük is ezt a ronda ki mufurc figurát. Nem, nem. Abban a párhuzamos világban egyáltalán nincs Karácsony. A Grincs nevű figura rohadtul bepöccent és volt Karácsony, nincs Karácsony. Ellopta, kész, azóta se találják.

S ha nincs Karácsony, nincs zserbó. S ebben az évben Konfuciusz ezt már nem bírta tovább és keresett egy világot, ahol van Karácsony és van zserbó.

- A Grincs nem vicces figura - mesélte Konfuciusz kezében három nagy szelet sütivel - Gonosz és elvetemült. S ez azért van így, mert két számmal kisebb a szíve.

- Én sajnálom, akkor is. Hogy lehet két számmal kisebb szívvel élni? - sóhajtott Széltündér.

- Jaj, Tündibündi, Te mindenkit megsajnálsz - nevetett Szélboszi.

- Mert neki meg három számmal nagyobb szíve van - tette hozzá Zelma - lötyög benne a világ.

- Amúgy egy csomó dologban sokkal jobb volt az én világom - mesélt még Konfuciusz, újabb három zserbót felmarkolva - például ott Putyin agrárszakértőként dolgozik a mezőgazdaságban, hogy fellendítse az orosz gabonaexportot, Donald Trump cuki kiskutyákat sétáltat nyugdíjasként a parkban és Zuckerberg még mindig egy vonalas füzetbe írogatja a naplóját.

- Az nagyon klassz lehet, no faszbuk, no sírás - sóhajtott Zelma.

- Engem inkább az érdekel, hogy jöttél át? - kérdezte Kasha.

- Az átjáró az pipa, azt nálunk minden sárkány tudja hol van - kezdett bele Konfuciusz - aztán odaálltam elé és nagyon nagyon erősen gondoltam a zserbóra és bummm, már csúsztam is ide a pincébe, pont a karácsonyfatalpra. El se tudjátok képzelni, milyen boldog voltam attól a szépnek ugyan nem mondható, de számomra csodálatos tárgytól? Egy karácsonyfatalp, ami azt jelenti van karácsonyfa, s ha karácsonyfa van, akkor karácsony is van. S ha Karácsony...

- Akkor zserbó! - kiáltották kórusban a többiek.

- S ráadásul, kurva jól koncentráltál, mert bár nem kóstoltam a többit, de szerintem Boszi mama zserbója a legjobb a létező összes univerzumban - lelkendezett Zelma.

Szélboszi elábrándozott. Egy párhuzamos univerzum, egy alternatív valóság. Ott talán a Varázsló is... Mi lenne ha...Erősen vágyni ő is tud. Ahhh, ezt még át kell gondolni, most egyenlőre itt van feladat.

Mert minden jó, ha van elegendő zserbó.