Futómese 70. rész: Boszorkányok tudománya

2020.11.15

Gondolom nem mondok újdonságot, de akkor is meg kell írnom, hogy a nyár nagyon fasza dolog. Futógatya-rohasztó meleg van ugyan, de mégis valahogy minden egy kicsit jobb. Fényesebben süt a nap, többet nevetünk, sokat játszunk és rengeteget futunk. Mert ha nyár van, akkor jó futni reggel, de még este is. A Szél lányok is így vannak ezzel nyáridőben. Futnak, amikor és ahol csak lehet. Az igaz, hogy hazaérve ömlik az izzadság róluk és erősen kell kapaszkodni a budin, mert úgy csúszik a wc deszka a tündér, boszorkány popója alatt, hogy az kész életveszély.

Szombaton ráadásul olyan forrón volt nehéz a levegő, hogy annál csak a motoros felvonulás volt keményebb, amibe Boszi belefutott fél tíz magasságában a Szabi hídon. Kiskirálylány nem látta a felvonulást, mert még mindig háttal ül az események nagyobb részének. Röviden tudtak csak beszélni pár szót, mert már tele volt turistával a korzó.

Amikorra Boszi hazaért, már bitang meleg volt és a varázslatos brigád a nappali különböző pontjain legyezgették magukat. A megrökönyödött Boszi retinájába beleégett a kép, ahogyan különböző méretű, többnyire félelmetesen kinéző sárkányok a lányok utazásai során begyűjtött színes legyezőkkel hűtik magukat, Vinki egy hosszú sálból összeeszkábált hintában hesszel a ventillátoros csillárról lógva, Ríma pedig egy lavór vízbe hajtogatta be magát.

- Varázsolni kelleni, Tündibündi - nézett körül morcosan Szélboszorka - ez a helyzet így tarthatatlan.

- Milyen helyzet? - csodálkozott Széltündér - Nyár van, melegünk van.

- Az rendben van, de itt vagyunk mi, akiknek van némi mágikus erőnk. Miért nem teszünk valamit?

- Tudod, vigyáznunk kell a varázslással. Nem tudhatod mekkora az erőd éppen. A varázserő hajlamos meglapulni, mint gereblye a fűben, aztán egyszer csak felcsapódik és jól orrba vág - válaszolt az óvatos Széltündér.

- Mert van rossz boszizás és jó boszizás. A rossz boszizás, hogy szórakoznak az elemekkel, tűzzel, vízzel, levegővel. De ez csak olyan varázslós pojácáskodás. Hagyjuk azt a gonosz banyák bandájára. A jó boszorkányságban viszont az a lényeg, hogy semmiből nem csinál valamit, de képes arra, hogy megmozgassa az élőlények elméjét, energiáját és jó irányba terelje. Ami a legfontosabb, hogy olyan dolgokat kell tudnunk, amiket mások nem tudnak. Észrevenni, megfigyelni az összefüggéseket az állatok, emberek viselkedésében. Na, miért is prédikálok ilyet pont neked, pszichológusok gyöngye? - nevetett Boszi - minden jó pszichológus egy tündeboszi, aki ezeket pontosan tudja.

Széltündér merengve bólogatott, közben a sárkányok is közelebb húzódtak, elmondva a saját álláspontjukat és a beszélgetés lassan szétmászkált, mint egy kosárnyi kölyökkutya. Boszi próbálta visszaterelni és végül annyi sikeredett, hogy megállapodtak abban, hogy mivel az Időjárás Felelős Társaság a gonosz banyák kezében van és ha megpróbálkoznak időjárás varázslatokkal, azzal csak fellángolhat a háború. Jó varázslatnak azt tűnt, hogy elmotyogják a kicsinyítő- és láthatatlanító varázsigéket, az egész pereputty felkerekedik és kibringáznak a Kopaszira. Legalább meglátogatják a vízitündéreket is és rettyintenek egy kis mágikus reuniont és víz is van és hűsítő szél is. S félórán belül már a töltés mellett kerekezett kifelé a két lány nyakukban és a hátukon egy tucat sárkánnyal és egy fekete párduccal. Szerencsére sikerült elég kicsire összezsugorodniuk és legalább Vinki repült.

Mert minden jó, ha a varázslás jó.