Futómese 63. rész: Háború vagy lélektani hadviselés?

2020.08.31

A vasárnapot megint Széltündér nyerte meg futásra, egyrészt mert a sárkányok szerint nagyon jó hatással van a közérzetére és így kevesebb sóhajtozásra és picsogásra számíthatnak, másrészt Szélboszorka beszámíthatatlan lett teljesen. Az ofiszbeli történések túllépték a boszorkánytürelem lélektani határait.

- Picsába a varászvilág szaros szabályaival - dühöngött otthon Boszi - mi a redvás, elkefélt, buzernyákos lóbrokiért nem szabad nyíltszínen démont irtani? Hahó! Ott a konyha sarkában reszkető sárkányokat, tündéreket és párducot kérdezem! Mi van? Megkukultatok mind?

A brigád valóban ismét behúzódott Robi, a robotporszívó mellé, mint mindig, amikor Boszi dühös és remegtek, mint Pali bácsi keze nyitásig a Nyugdíj Cseppfolyósító Igazgatóság helyi kirendeltségének ajtaja előtt.

- Boszi, ne rajtuk töltsd ki a mérgedet - kérte Széltündér a testvérét - inkább keresd meg a Démonok elleni hadviselés művészete című könyvet, ott van a harmadik polcon a varázsköves ládikó felett és biztos van benne olyan démonirtási módszer, amivel nem borítod be vérrel az ofisz koszos padlószőnyegét.

- Persze, valami pszicho-maszatolós, agyturkálós, megértős módszer - nevetett gúnyosan Szélboszorka - nem kéne itt finomkodni, atomot rájuk!

Széltündér csóválta a fejét, majd elindult inkább futni. A pesti felső rakparton a szombat esti buli maradványait már teljesen megszokta, de hogy egy virágcsokor hogyan került egy fa tetejére, azért az rejtély. Széltündérben sajnos ez a jelenség ismét sírás-rívást generált. Két lehetőség van - gondolta. Az egyik, hogy a mocsok szemétláda pasi elkésett/megcsalta/elfelejtette a szülinapját stb a lánynak és ezzel a nyomorult csokorral próbálkozott, de a lány kibaszta az ablakon, így felülről landolt a csokor az ágak között. Ezt a változatot, rövid dühös sírás követte a mocsok hímnem miatt. A másik - tündérhez jobban illő elképzelés - hogy a tökéletes, sármos, Christian Bale-re feltűnően hasonlító lovag virágcsokrot vitt az imádott lánynak, aki egy pár pillanatig a föld felett lebegett a boldogságtól és a csokor így akadt fenn a fán. Ezt a verziót is pár perces sírás követte, de ez a meghatottságtól.

Közben elérkezett Kiskirálylányig és elmesélte a virágcsokor esetét. Kiskirálylány már nagyon fáradt volt estére a napi tapogatás, simogatás, ölelgetés miatt, amit a turisták elkövettek vele és enyhe cinizmus uralkodott el rajta.

- Szerintem meg egyszerűen az történt, hogy a nagymuti kapott egy csokrot névnapjára az unokáktól, s az ablakba tette, aztán amikor reggel a műfogsorát kereste véletlenül lelökte, így kiesett a csokor. Ennyi és nincs itt semmilyen románc- mondta búsan - Túl romantikus vagy Tündibündi.

Széltündér nagyon meglepődött barátnője lelki állapotán ezért még simogatta és vigasztalgatta egy kicsit a megfáradt királylányt, hogy a fel a fejjel meg ilyesmi aztán hazafutott a lassan besötétedő városban.

Otthon szerencsére némileg rendeződtek az állapotok. Szélboszorka olvasta a démonok elleni hadviselés művészetéről szóló könyvet, a sárkányok kiültek a teraszra egy kis füstölgésre és azon töprengtek, hogy miért alakulnak ennyire vacakul a dolgok a lányok körül.

- Lelkiismeretfurdalásom van - sóhajtott Zelma - csak nézzük itt tehetetlenül, ami történik, remegünk a sarokban, mint béka a csokipudingban, nem sárkányhoz méltó viselkedés.

- Mit csinálhatnánk? Az ofiszba nem mehetünk be tüzet okádni - forgatta Kasha a szemeit.

- Pedig ez mekkora királyság lenne - lelkesedett Zihar, a rettentő.

- Tüzet nem okádunk, ésszel kell ezt nem erővel, elvégre sárkányok vagyunk - zárta le Zelma a beszélgetést - gondolkodjunk, valamit ki fogunk találni.

Mert minden jó, ha van pár sárkány, aki gondoskodó.