Futómese 61. rész: Kiskirálylány megszépült koronája és egyéb jó hírek

2020.08.09

Vannak errefelé még jócskán bajok a Hegyen. Az egész kompánia lassan beiratkozhatott volna a dráma tagozatra, ha nem történik csütörtökön este valami egészen elképesztően jó dolog.

Szélboszorka csütörtökön kivételesen este indult futni, mert a reggelt ellopta az Álommanó. Nem mókás dolog este futni Kiskirálylányhoz, mert meg kell mérkőzni az összes turistával, akit a korzóra vetett a jósorsa. De Boszi érezte, hogy különleges nap van s bár lassabb volt, mint egy 1997-es számítógép betárcsázós internettel, azért csak futott és futott. S a lemenő nap fényében meglátta. Igen meglátta a Kiskirálylányt, ahogy üdvözülten üldögél a korlátján és igen a koronája teljesen ép volt.

- Nagyon szép lett - simogatta meg Boszi a Kiskirálylány, végre ép és sértetlen, királyi fejfedőjét. Mert az igazi királylányok megigazítják, esetünkben megsimogatják egymás fején a koronát.

- Ugye - sóhajtott nagyot Kiskirálylány - annyira vártam már ezt a pillanatot. Most bármit kérhetsz a térdemtől. Mind a kettőtől.

Szélboszorkának most lett volna kérése elegendő akkor is, ha barátnőjének tizenkét térde van, de beérte kettővel.

Egyiket el is mondhatom, mert azt önzetlenül Széltündérnek kérte. Természetesen azt, hogy szegény Tündibündi legyen újra jókedvű és ne szomorkodjon. A másikra még mindig a titok fátyla borul.

Széltündérnek már tényleg kijárt volna sirsának jóra fordulása, mert nem segített rajta a zeneterápia sem és az általa terjesztett melankólia megfertőzte a teljes brigádot. Boszi, a sárkányok, de még Ríma is ott ült vele esténként és végignézték az összes romantikus, érfelvágós, bömbölve zokogós filmet, amit Hollywood valaha legyártott.

Szélboszorka sem tudott javítani a helyzeten, mert Ő meg olyan excel buzerálós átkot kapott hétfőn az ofiszban, hogy beleremegett a térde és komolyan fontolgatta, hogy beszerez egy borotvát és felvágja az ereit.

De a boszorkányvér nem válik vízzé akármilyen átoktól, még ha microsoft terméket használnak is fel hozzá, ezért inkább felkapta a futócipőjét és futott keddtől csütörtökig.

S amikor csütörtök este hazaért és elmesélte a nagy hírt Kiskirálylány koronájáról mindenki mosolygott újra. Zelma még táncra is perdült, amit most egy váza bánt és pár könyv is lepotyogott, de bánja az apjafasza, ha újra visszatér a jókedv a házba.

Szélboszorka annyira felbátorodott, hogy úgy érezte eljött a továbblépés és a "Heartbrake Recovery De Luxe" módszer ideje és az estére betervezett Love Story helyett a Szex és New York-ot indította el mindenki legnagyobb megrökönyödésére. A sárkányok rá sem mertek Széltündérre nézni, de ő csak legyintett.

- Na lássuk! - sóhajtott lemondóan - tuti, hogy én még azon is tudok bőgni. 

S igen. Tudott. 

Mert minden jó, ha itt van velünk Carrie Bradshaw.