Futómese 56. rész: Majdnem eseménytelen napok

2020.06.08

Most biztos azt hittétek, hogy Szélboszorka és Széltündér megtalálta az átjárót, át is mentek rajta és most valamelyik párhuzamos univerzum Mágikus Wellness-ében áztatják a hátsójukat és lógatják a lábukat. Hát sajnos erről a kellemes fordulatról nem tudok beszámolni. De azért rengeteg fontos dolog történt a héten és még futásra is jutott idő. Igaz ehhez öt órakor kellett kelni, de a madárkórus úgysem hagyta őket tovább aludni. Erről jut eszembe az egyik igazán nem mindennapi történés a héten. Beköltözött egy barátposzáta a kertbe. Kedves jószág a poszáta, de meglehetősen falánk. Meggondolatlanul felkajált pár bogyót, amitől úgy beállt, mint a disznó. Egész éjjel danolászott, Szélboszorka kiment érte és behozta, mert félő volt, hogy valamelyik szomszéd még feldühödik és csúzlival kilövi. A lakásban viszont még mindig füstölögtek a sárkányok, így szegény kis szárnyas egészen összezavarodott és végül beleszerelmesedett Flo-ba. Szárnya van, tehát madár, gondolhatta betépve. Amúgy Flo, mivel Virágsárkány igencsak csinoska és akár össze is keverhető egy színes madárral. A barátposzáta ott dürrögött körülötte, a többi sárkány meg az asztal alatt fetrengett a röhögéstől. Szerencsére aztán beájult, aludt egyet, másnap meg bár kissé másnaposan, szárnyra kélt. Kellemetlen emlékei lehettek, mert aztán már nem látták a lányok a kertben.

A Szél lányok ettől eltekintve sem repestek az örömtől, egész héten sűrűn kapták a munkaátkokat mind az ofiszban, mind a terápiában. Megosztoztak a szaladgáláson is, egyszer Széltündér, egyszer Szélboszorka futott, hogy tovább keressék az átjárót. Ami feltűnő volt, hogy az Időjárás Felelős Társaság úgy tűnik átmeneti időre felülkerekedett a Banyákon, mert pazar reggeli napsütést egy langyos szellőcskét rittyentettek. Kiskirálylány is boldogan üldögélt a korlátján, mögötte a kék ég és a színes hajók, előtte meg a Dunakorzó étterem faszkalap mindenese, aki nem engedte be Szélboszorkát, hogy sürgőssé vált dolgát elvégezze.

- Egy igazi seggfej - bosszankodott a Kiskirálylány - mindenkihez bunkó, csak a kurvákkal smúzolgat, akik itt riszálják magukat este. Próbáld meg inkább az Intercontinentalt. Ott a reggeliztető pincér nagyon cuki.

Kiskirálylánynak igaza volt, a pincérfiú tényleg cuki volt és bevezette Szélboszorkát a japán reggeliző turisták és a svédasztal között a klotyóra. Visszafelé japóból már kevesebb volt, biztos elindultak a Gellért-hegyre, hajnali fél hétkor már ott a helyük.

Szélboszorka is futott haza, mert átjárónak nyoma sincs és sietnie kellett az ofiszba, mert az excel- és mítingátkokat még mindig nem tudták leszedni róla.

Széltündér már tűkön ülve várta, mert üzenetet kapott valami rejtélyes helyéről, az átjárókkal és dimenziókkal kapcsolatban, amit egyelőre még nem tudott megfejteni, de nagyon izgatott lett és neki is állt azonnal az elemzésnek.

Mert minden jó, ha adódik egy kis mentalizáció.

#szelboszorka #futomesek