Futómese 55. rész: Ocsmány átkok

2020.05.24

A Szél lányok és a sárkánycsapat a Füst-hadműveletet egyértelműen sikeresnek nyilvánította. A varangyok eléggé betéptek a füsttől, megtagadták a banyaparancsot és bevonultak az "Alice csodaországban" nevű drogbarlangba, ami elég hátborzongató, a díler maga a Bolond Kalapos, két oldalán pedig Április Bolondja és a narkolepsziás Egérke szolgál ki. A banyák közül volt, aki megpróbálta a varangyokat jobb belátásra bírni és elment utánuk a drogbarlangba, többségük ott is maradt, a maradéknak így nem maradt sok választása, az esőt be kellett szüntetni, mert csak a seprű maradt közlekedési eszközként, azon meg nem fasza ronggyá ázni. Ma pedig élvezhettük a banya-, eső- és varangymentes napsütéses napot.

Szélboszorka megint a Gellért-hegyre indult. Egyrészt mert szereti a hegy ösvényeit, másrészt Széltündér új őrülete, hogy valami átjárót kellene megkeresni.

- Boszi, légyszíves szaladgálj egy kicsit oda-vissza a hegy ösvényein s nézz körül alaposan, hátha van ott valamilyen hasadék vagy rejtett kapu, ami az átjáró lehet - kérte Széltündér.

- Átjáró? Milyen átjáró? - nézett gyanakodva Szélboszorka a tesójára és arra gondolt, kicsit sok lehetett a füst vagy az illatgyertya.

- Hát olyasmi, mint a szekrény a Narnia krónikájában vagy mint a 9 és ¾ vágány a Harry Potterben - magyarázta Széltündér - amin át lehet jutni a Varázsvilágba.

- Hó, baszki, Tündibündi, honnan a fészkes fenéből szedted ezt az átjáró dolgot és miért kellene átmennünk a Varázsvilágba? - Szélboszorka még mindig nem értette.

- Mert ott van az elveszett Varázskönyvünk. Ne kérdezgess, indulj! - zárta le a beszélgetést határozottan Széltündér.

Szélboszorka szaladgált le-fel, oda-vissza, de semmilyen átjárót nem talált csak Jocóbá dézsáját, de azon biztos nem jutunk át a Varázsvilágba. Lefutott a hegyről és meglátogatta Kiskirálylányt, aki határozottan jobb hangulatban volt ezen a szép napfényes napon és vidáman hallgatta barátnőjét, aki elmesélte a varangyok kifüstölését és Széltündér új bolondériáját.

- Ne légy igazságtalan Széltündérrel, a Varázskönyvre tényleg szükség lenne most már. Nincs meg a Hős, tele vagy aggatva átkokkal, amiket nem tudtok leszedni, Tündibündi királyfija még mindig Zakkant szigeten, a sárkányok rehabilitációjával sem haladtok - sorolta Kiskirálylány - te pedig csak szaladgálsz, legalább legyen valami haszna.

Szélboszorka csak bólogatott, tényleg igazuk van a lányoknak. Illene már valami hasznosat tenni. Bár átjárót nem talált, de amikor hazaért megpróbált legalább utánanézni, hátha a Magicbookline-on van valami tanulmány vagy esszé, ahol talál valami átokleszedő bűbájt, mert tényleg lóg rajta egy pár. A délután alapos kutatással telt, de sajnos semmit nem talált rontáslevétel ügyben, viszont talált egy-két nagyon érdekes átkot. Itt van például a plasztikai-bűbáj, ami a vajákosok által alkalmazott mágikus eljárás, melynek során testrészek, arcvonások változtathatók meg. A divatőrült boszorkányok közül sokan ennek bűbájnak estek áldozatul, mikor át akarták "szabatni" az orrukat, s helyette vasorrot kaptak. Aztán van az aggybuggyantó átok is. Egyszerű hülyítő-varázs. Elvégezhető varázspálcával, a varázsige pedig "Butulj!". Hatása legfeljebb egy órás, ezalatt az áldozat ostobán vigyorog, és nem válaszol a kérdésekre. Szélboszorka csak nevetett, ő látott már egy csomó ilyet, se varázspálca, se varázsige nem kellett hozzá, csak megkérdezed az illetőtől például azt, hogy "Miért nem sikerült elküldeni valami írástudót a tréningre?" vagy "Miért piszkáltál bele a kódba?" vagy "A felező funkciót is letesztelted?" és garantált a fenn leírt viselkedés.

Sajnos a saját átkaira nem talált semmilyen feloldó vagy levevő bűbájt. Szomorúan vette tudomásul, hogy továbbra is rajta maradnak az "Általános Excel-kitöltő" és a "Végtelen mítingek" átkok ugyanúgy, mint az "Oldj meg minden idióta eszkalációt" bűbáj.

Szélboszorka csak sóhajtott és leült filmet nézni Kasha mellé, aki fújt rá egy kis füstöt és azt mondta:

"Ne aggódj, Boszi, minden jó, ha meglesz az átjáró!"

#szelboszorka #futomesek