Futómese 54. rész: Valami bűzlik...

2020.05.18

Széltündér arra ébredt csütörtökön, hogy Szélboszorka fennhangon szidja az Időjárás Felelős Társaságot és sűrűn emlegeti a szépemlékű Királyfit és számos nyomdafestéket nem tűrő bántalmazási módot vele kapcsolatban. Emlékeztek, ő volt az a Királyfi, aki eljátszotta pókeren az egész Időjárás Felelős Társaságot, így került a Társaság a gonosz banyák felügyelete alá, ami egyébként nem azt jelenti, hogy kényük-kedvük irányíthatják. Vannak szabályok, különben pillanatok alatt nagy baj kerekedne. Az emberek a banyák nélkül is tudnak nagy szart kavarni a Föld nevű bolygó tekintetében. Szép csendben bekövetkezett a klímaváltozás, ami számos emberi tevékenység közös eredménye. Nem mondom, hogy direkt csinálják, egyszerűen csak így lett. Például ki a fene gondolta volna, hogy a tehenek fingja nyírja ki a klímát. Pedig igencsak komoly helyezést foglalnak el a kérődzők az emésztésük következményeként hátul távozó széndioxid és metán keverékkel ebben a problémakörben. Na, de már megint elkeveredtem. Szóval az Időjárás Felelős Társaság feladata, hogy az alapvető szabályok betartását ellenőrizze. De a banyák azért néha-néha kiügyeskednek ilyen-olyan kellemetlenségeket, amivel szívathatják a népet. Most például ezzel az Özönvíz játékkal.

- Azért vagyok biztos benne, Zelma, hogy megint a banyák állnak a háttérben - magyarázta Szélboszorka a sárkánylánynak - mert a tegnap és ma reggeli esőben futáskor is végig éreztem a varangyok bűzét.

Az gondolom mindenki számára egyértelmű, hogy a seprű macerás az esőben, a tündérszárnyak két másodperc alatt rommá áznak. A varázsesernyő kézenfekvő, de azok ritkaságok, mivel a sorozatgyártást nem engedte meg a Mágikus Közlekedési Eszközök Tanácsa. A banyáknak nincs egy darab se például. Ezért ők a varangyaik hátán utaznak az esőben. De mivel általában el vannak hízva mocskosul, a varangyok rendesen megszenvednek velük, izzadnak meg minden, van amelyik meg is pusztul a nagy erőlködéstől, ettől van a bűz.

Kiskirálylány is panaszkodott, hogy tényleg nagyon büdös van, majd lefordul ő is a korlátról.

- Eddig még meg tudtam magam vigasztalni, hogy májusi eső aranyat ér - kesergett Szélboszorka - s még szeretek is esőben futni, de ezt a gyomorforgató varangybűzt nem bírom.

- Jogos, Boszi. Ráadásul az eső hiába mágikus, ettől a szagtól elszáll a varázs - sóhajtott Kiskirálylány - De mit lehetne tenni?

Gondolkodtak, közben Szélboszorka letörölgette Kiskirálylányról a vizet.

- Figyelj csak Boszi, a sárkányok nem rokonai a varangyoknak, valahol távolról? Ők nem tudnának valamit kiötölni? - kérdezte a királylány és Boszi kedvesen rámosolygott, hogy nahát milyen jó ötlet.

Nem akarta megbántani barátnőjét és kioktatni, hogy a békák kétéltűek, a sárkányok meg hüllők. Ráadásul ahogyan hazafelé kocogott, rájött, hogy nem is olyan rossz ötlet ez. Ezért hazafelé szedett egy kis pünkösdi rózsát a sárkányoknak és amikor hazaért, leült velük megbeszélni az eső- és varangyproblémát. Először egy kicsit felfortyantak, hogy micsoda hülyeség, nekik semmi közük az ocsmány békákhoz, de aztán egy kis gyógyfű és pünkösdi rózsa meghozta az ihletet.

- Füst, az kell nekik - mondta Kasha - ki kell őket füstölni.

Boszi gyanakodott, hogy Kasha ötlete nem teljesen önzetlen, de ettől még működhet. A békák is lélegeznek a bőrükön keresztül, szépen beszívják a füstöt, aztán vagy beállnak vagy megfulladnak, de valami lesz. A sárkányok eszegették hát tovább a gyógynövényeket, aztán elrepültek és eregették a füstöt mindenfelé. Mekkora szerencse, hogy az ő szárnyaiknak meg se kottyan az eső. A lányok otthon rátoltak egy kicsit füstölőkkel és attól máris sokkal jobb illat lett. Széltündér pedig titokban még meggyújtotta a Love Spell bűbájgyertyát is és elsuttogott egy-két bűvigét és amikor Szélboszorka észrevette és szánakozva sóhajtott, Széltündér elmagyarázta, hogy ez most kizárólag a szagtalanítás miatt van, pont ezt a gyertyát találta meg, teljesen véletlenül, semmi köze nincs a tavaszhoz, szerelemhez, ilyesmihez.

De hát mindegy is, a lényeg, hogy minden jó, mert már nincs bűz, ami orrfacsaró. 

#szelboszorka #futomesek