Futómese 52. rész: Szerelmi mítoszok

2020.04.27

Na végre utolértem Szélvész Kisasszony szaladgálásait a dokumentációval, most már nem tudott olyan messzire elfutni előlem. Ez annak is köszönhető, hogy kifejezetten jó hangulatban vannak a lányok, még Szélboszorka is, tőle teljesen szokatlan módon. Nem tudom mennyire függ ez össze azzal, hogy Szélboszorka megfogadta egy - a varázsvilágban járatos - futótársa tanácsát és megetette a sárkányokat egy-egy csokor gyógy- és fűszernövénnyel, amitől a vidáman bodorodó sárkányfüst kifejezetten aromás lett és egészen laza hangulatot eredményezett.

De lehet, hogy egyszerűen a végre beköszöntött nyár okozta a minimál eufóriát. Tény, hogy vasárnap reggel ezer ágra sütött a nap és hívogatóan jó illat lengedezett a Gellért-hegyen.

Szélboszorka viszonylag korán indult, befutotta a hegyet keresztbe és hosszába, lépcsőkön, lejtőkön, keskeny ösvényeken. Aztán vissza a Duna-partra és ahogyan már megszokott, odaügetett Kiskirálylányhoz.

- Az a baj, hogy még mindig fáj a lábam egy kicsit - panaszolta barátnőjének - Széltündér kegyszerei szart se érnek.

- Orvos? - kérdezte óvatosan a Kiskirálylány, félve, mert az "orvos" nagy szitokszó Boszinak és a végén még leveri a korlátról, mint eső a libaszart.

Kivételesen nem lett semmilyen agresszió még egy árva szemforgatás sem, ehelyett Szélboszorka csak sóhajtott.

- Mondasz valamit - s megsimogatta a Kiskirálylány térdét. S ha már megsimogatta, gyorsan kívánt mind a két térdére egyet-egyet. Ha valaki nem ismerné a babonát, elmondom. Meg kell simogatni a Kiskirálylány térdét és kívánni kell, aztán teljesül. Fontos az egzakt specifikáció, pontosan kell tudnod, mit is szeretnél. Ezért Szélboszorka csak ritkán nyúl ehhez az eszközhöz, de most egyértelműen tudta mit akar. Azt, hogy ne fájjon a lába. Sehol. Ez volt az egyik kérés, a másikat meg nem mondom el. Mert titok.

A kérés teljesülésére azért várni kell pár napot, sose tudjuk mennyit, ezért Szélboszorka még fájdogáló lábbal, kicsit lassan hazakocogott az izzadó turisták között.

Széltündért igencsak felspanolva találta otthon.

- Képzeld - csapott le Boszira - a "Galád hazugságok az önsegítő könyvekben" megírásához keresgéltem anyagokat és közben ráakadtam egy-két elemzésre a szerelmi mítoszokkal kapcsolatosan. Apám, hogy Hollywood-ban mennyire kavarják a szart!

- Hogy jön össze Hollywood és a szerelmi mítoszok, Tündibündi? - csodálkozott Szélboszorka és arra gondolt, mégis lehet valami jó anyag a pipafüstben.

Széltündér hosszasan ecsetelte, hogy a Hollywood-i forgatókönyvek felhasználják az ősi mítoszokat, de nem ez a legnagyobb baj, hanem az, hogy mivel az emberek kajálják a filmjeiket, erős befolyásolást tudnak gyakorolni a tömegekere, így aztán valójában ők alakítják az éppen aktuális gender-divatot és a tökéletes párkapcsolat sémáját.

- Nézzük csak a hatvanas éveket. Például James Bond. Jólöltözött, intelligens, művelt, több nyelvet beszél. Talpig úriember. S a csaj mellette? Valójában két csöcs és körülötte valami bikini. Nyolcvanas évek? Rambo meg Bruce Willis. Mielőtt a nőhöz eljutnak, előtte megmentenek két világot legalább, tuti biztosan nem mondanak tíz mondatnál többet egy filmben, majd büdösen, sebesülten, szakadt, koszos fehér trikóban megérkeznek. A Chanel kiskosztümös meg elalél. S nem a szagtól. Kilencvenes évek? A nő öntudatra ébred, ezért aztán jól megkapja a magáét. Mert megérdemli. Vagy erőszakot tesz a férfi a nőn vagy harcolnak egymással. És az új évezred meg elhozta a legnagyobb baromságot. Vámpír, aki nem bánt. A férfi, akinek van ereje, de nem él vissza vele. Na, ezt kajáltatták be velünk. Most mindenki ezt keresi. Kivéve engem. Mert én a Hőst keresem.

- Már megint nagyon rá vagy kattanva erre a szerelmi témára - sóhajtott Szélboszorka és sajnálkozva nézett Széltündérre.

- Rákattanva, rákattanva! Szerintem én vagyok a normális, hogy vágyom rá. Inkább azt nem értem, neked miért nem hiányzik?

- A szerelem nem járkál csak úgy ki-be a boszorkány szívébe, Tündibündi. Ti, drága édes kis tündérek azt hiszitek a szerelem olyan cuki kis valami, rózsaszín felhőcskén üldögél és a lábát lógatja puha virágszőnyegre, szerelmes dalokat játszik lanton. Tévedtek. A szerelem az maga a pokol. Erőszakos valami, ami beférkőzik a mellkasodba és szétrág. Eléget, elhülyít meg ilyesmi. Ne nézz így rám, ne aggódj értem, lehet, hogy egyszer majd újragondolom. A szexuális életem meg ettől teljesen függetlenül rendben van, legalábbis munkanapokon - kacsintott a sárkányokra - mindenki baszogat az ofiszban és egész nap szopok.

- Jézusom, Boszi, ne beszélj már ennyire trágárul - Széltündér döbbenten nézett a testvérére, aztán a sárkányokra, de azok csak gügyén vigyorogtak vissza. Jó anyag ez a füst, ez most már tuti.

De kit érdekel? Mert minden jó, ha van sárkányfüst, mi bódító. 

#szelboszorka #futomesek