Futómese 51. rész: Hogyan küzdj meg az ofiszdémonokkal?

2020.04.13

Hé, jelentkezzen, aki még nem unja ezt a köcsög szelet. Szélboszorka keze biztosan nincs a magasban. Szegény lány kinéz az ablakon csütörtök reggel, látja ragyog a nap. Még kétszer becsukja és kinyitja a szemét, mert vagy álmodik, vagy hallucinál. Nem szakad az eső? Nem szürke és borús az ég?

- Tündibündi, te is azt látod, amit én, hogy odakinn süt a nap? - Boszi, biztos, ami biztos még megkérdezte Széltündért is, aki a konyhában főzte a kávét a sárkányoknak.

Ja, ezt sem meséltem, hogy a kávé is bekerült a sárkányok "ezt szeretem a legjobban" repertoárjába. Nagyságrendileg három liter kávé reggelente. Kávé, cigi helyett Széléknél a kávé, sárkányfüst a reggeli szeánsz tartalma.

- Eső nem esik, ég nem borús, ezt jól látod - tekintett ki az ablakon Széltündér - de ahogy nézem, a szél fúj rendesen.

- Micsoda meglepetés - bosszankodott Boszi - de engem még szél nem tartott vissza, akárki is fújja.

Ríma elkísérte, így volt alkalmuk kibeszélni az ofisz körüli problémákat. Ezért jó boszorkánynak lenni. Ami fos keletkezik a nagy büdös való világban, azt Boszi áttranszformálja a mágikus világba és - legalábbis részben - megoldja. Nem kell felrobbannia a sok hülyeségtől, reggel a sárkányokkal elfüstölögnek egy-két témán. A sárkányok meg a kávétól úgy fel vannak mostanában pörögve, hogy kívülről nyomják a washingtoni Kongresszusi Könyvtár tartalmát, de ha más nézőpont kell akkor akár a pekingi Kínai Nemzeti Könyvtárat is. A világ két legnagyobb könyvtára, abban csak van okosság. Varázsbajokra sajnos ott nem tárolnak választ, de néha elég az emberi észjárás is. Aztán itt van Ríma, aki reggel elkíséri Boszit és meg lehet vele beszélni bármit, ami a kis kobakjában zakatol. S végül Kiskirálylány, aki a város közepén ül és minden aktualitással tisztában van.

- Hát most már tényleg nyakig szarban vagyok, de köszönet a Könyörületes Teremtőnek, hogy legalább nem hullámzik - panaszolja Boszi Rímának és Kiskirálylánynak, az ofiszt megszállták a démonok, nekem pedig csak az a szerencsém, hogy már annyi átok van rajtam, hogy több nem tud eltalálni.

Rímával és a Kiskirálylánnyal sikerült egy-két megoldásra jutni. Egyrészt, hogy nem kell betojni az ofiszdémonoktól, mert az a démon, aki multicégekben kellemetlenkedik, ahelyett, hogy az Apokalipszist készítené elő, az csak a démonvilág legalja. Rendes démon olyan projekteken dolgozik, mint éhínség, földrengés és döghalál, nem pedig mítingfüggőségen, eszkaláción, szolgáltatásszinten. Nehogy már az ilyenektől is beszarjunk.

- Le kell őket nyomni ésszel - mondja Ríma - Ha meg nem megy, akkor szájba kell őket verni és kész.

Kiskirálylány fintorgott kicsit a szájbaveréstől és inkább azt ajánlotta Szélboszinak, hogy ne szégyenlősködjön, vessen be egy kis mágiát titokban, úgyse jön rá senki. Legalább az átkokat fordítsa vissza. Azt még a legerősebb mágiatörvények is megengedik. Önvédelem, ennyi. Ez tetszett Szélboszorkának. Már látta maga előtt, amikor pattintja vissza a legújabb idióta "742 sheetes excelkitöltés" átkot a főnökére. A "jópofizz a főnököd autófellációs mítingjén" átkot meg átpattintja a legsötétebb démon által megszállt kolléganőjére.

- Ez nagyon tetszik - derült fel Szélboszorka arca - Imádlak Titeket!

Hát ezért indul el minden reggel az ember boszorkánya futni, hogy amikorra visszaér rendben legyen ott belül a fejében és a szívébe is visszatér az erő.

- Ne feledd Tündibündi, ha valaki felbosszant, az arcodon 42 izom rándul össze - okította Boszi a tesóját, amikor felerősödve hazaért - Ahhoz viszont, hogy a kezedet kinyújtsd és pofán nyomd a seggfejeket mindössze 4 izom kell.

Mert minden jó, ha az átok visszapattintható.

#szelboszorka #futomesek