Futómese 49. rész: A varázsesernyők története

2020.03.22

Bocsánat, ha valakinek neadjisten hiányoztam volna, de nem lehetett bírni a lányokkal az elmúlt napokban.

Széltündér nekiállt a "Galád hazugságok leleplezése az önsegítőkönyvekben" című irományának, ami igencsak lefoglalta, mivel azokból aztán van bőven, elég, ha rákeresel Oravecz Nóra nevére. Ömlik a szenny a netről.

Szélboszorka szaladgált, hogy valahogy visszatérjen régi - pofáraesést megelőző - önmagába, de határozottan megtiltotta, hogy azt a szánalmas - futásnak semmiképpen nem nevezhető - vánszorgást, amit reggelente művel, ledokumentáljam. S Boszit meggyőzni annyi esélyem sincs, mint vízilónak az ascoti derbin.

De semmi para, van azért jó hír is. A legfontosabb, hogy a Poisoned Apple leszállította a lányok megrendelt járműveit. Van szuper új seprű és príma szárnyacskák. Sőt, Szélboszorka egyik reggel egy használt, elvarázsolt esernyőt is talált, ami észak-keleti szél esetén szintén kifogástalanul használható közlekedésre. Szélből meg szintén van elég, kiegészítve kiadós esőzésekkel. Az esernyőt, mint közlekedési eszközt, ha esetleg valaki nem tudná, még Mary Poppins szabadalmaztatta 1934-ben, de a Mágikus Közlekedési Eszközök Tanácsa nem járult hozzá a széles körű használathoz, mert egyrészt nem szerepel a klasszikus mesékben másrészt szerintük nem megoldott a kilátás az esernyők alól, ezért balesetveszélyes. Mary Poppins viszont igen kemény csaj volt és vastagon szart rájuk, de nem minden forradalmárnak vannak követői, így az esernyőt használók csak titkos társaságokba mertek tömörülni, szeánszokat tartottak, ahol egyszer odáig jutottak, hogy megalkották a Mary Poppins című musicalt, amivel minden jóérzésű embert az őrületbe lehet kergetni még bájital se kell.

Másik jó hír, hogy ma Szélboszorka felmerészkedett a hegyre is és tizenhat kilométert volt képes futni egyhuzamban. Amikor elindult, a gonosz erők azonnal nekiestek, olyan felhőszakadást zúdítottak rá, hogy két perc alatt bőrig ázott, de nem akármilyen fából faragták, futott tovább, amíg az eső fel nem adta és szépen kisütött a nap. A felhőszakadás pozitív mellékhatása, hogy feltartotta a kirándulni vágyókat, így csak pár - hasonlóan hibbanttal - futott össze. Olyan virágos jókedvvel tért vissza, hogy végre hozzájárult a futás dokumentálásához és a sárkányoknak is megengedte, hogy ötször megnézzék egymást után az Így neveld a sárkányodat mindhárom részét. Erre amúgy csak kivételes ünnepnapokon van módjuk szegényeknek.

Harmadik jó hír, hogy bár a Varázskönyvet még nem találták meg, de a shelfie-k közt ráakadtak egy Varázslóra, akinek a polcán rengeteg, rég elveszettnek hitt varázskönyvet találtak és folyamatban van a beszkenelése. Azt hiszem közel járunk a titkok felfedéséhez.

Mert minden jó, ha előkerül egy Varázsló. 

#szelboszorka #futomesek