Futómese 48. rész: Magica Psychologia

2020.03.14

Szélboszorka csütörtökön kora hajnalban kelt, hogy el tudjon menni futni és időben kiérjen Apollóhoz. Szégyellte magát nagyon mert már borzasztóan régen nem volt kinn a lovaknál. Tulajdonképpen apukájuk halála óta nem. Tündér származási apjuk imádta a lovakat, nagypapájuk pedig maga is tenyésztett táltos paripákat. Csak hát a nagyvárosi lét, ugye. Meg az emlékek. Amik csak úgy rátörnek Boszira néha. Apával lovagolni, előtte ülni, csak úgy szőrén a lovon. Az menyire jó volt. Apolló amúgy táltos ló és a Szigeten él. Ha már nincs se söprű, se szárnyak, Szélboszorka legalább találkozhatott egy gyönyörű táltos paripával.

Előtte még elment futni és végre se Verstappen, se Fesztivál, meglátogathatta Kiskirálylányt, aki nagyon-nagyon felszabadult volt és boldog, hogy végre viszonylagos csend és nyugalom van a korzón. Kivéve a szelet, mert azt még mindig fújta a Banya.

- Kicsit unalmas már, hogy ez az egyetlen, amivel folyamatosan bosszant minket a vén lottyadt - fogadta morogva Széltündér, amikor hazaért Apollótól - s ráadásul a Varázskönyvet sem találjuk a shelfi-ken. Az viszont nyilvánvalóvá vált, hogy a könyvespolcokon az önsegítő könyveké az első hely, megelőzve a Bibliát és a Káma Szutrát.

Sajnos az önsegítő könyvek nagyobb része a mágia sötét oldaláról származik. A "Tíz tuti tipp egy férfi elcsábítására" című örökzöld például. Meg a "Hogyan dobj le 10 kilót két hét alatt". Azt maga az Ördög lektorálta.

- Írnod kellene egy anti-önsegítőkönyvet, Tündibündi - gondolkodott el Szélboszorka - Jó lenne, ha valami pozitív mágia is nyomtatásba kerülhetne.

- Ja, igazad van. Már gondolkodtam, hogy írok egy könyvet, Mágica Psychologia lenne a címe és közérthető módon felsorolnám a legelterjedtebb hoax-okat, amit tilos elhinni és helyette igazi jó tanácsokkal látnám el Őket.

- Na ez tetszik - nevetett Szélboszorka - S kitérhetnél benne a pattanások és a narancsbőr elleni tényleg hatásos kencékre is, ami nem kerül tízezrekbe. Sok-sok jót tehetnél ezzel.

- Uuuh, erről jut eszembe. A neten olvastam, hogy a Halászi és Lipót közötti boszorkány leszállópálya nagyon rossz állapotba került - aggodalmaskodott Széltündér - Meg kellene hirdetnünk valamilyen gyűjtést, hogy legalább egy kicsit jobb állapotba lehessen hozni. Mellékelem a képet, szörnyű látvány.

Szélboszorka még emlékezett arra az útra, már akkor is nagyon vacakul nézett ki, amikor legutóbb arra repült.

Segítő üzemmódba kapcsoltak, meghirdették a gyűjtést, folytatták a kutatást, Széltündér pedig próbálta rávenni magát a Magica Psychologia vagyis a "Galád hazugságok leleplezése az önsegítőkönyvekben" című könyv megírására.

Mert minden jó, ha van megírnivaló.

#szelboszorka #futomesek