Futómese 47. rész: Születésnap és egyben április vége

2020.02.22

A futások dokumentáltsága erős lemaradásban, de olyan sűrű volt az elmúlt pár nap, hogy nem bírtam szusszal és klaviatúrával.

- Isten éltessen, Boszi - köszöntette tesóját kedd reggel Széltündér.

-Téged is, Tündibündi - nevetett vissza rá Szélboszorka.

Aztán jött a sárkánybrigád meg Ríma és szépen elénekelték a "Boldog, boldog szülinapot...". Volt torta. Sós karamellás. Eredetileg virágcsokor is volt, de azt megint megette Kasha. Volt rengeteg jókívánság is, s este egy finom vacsorával lezárták az ünnepet.

Ezzel együtt az Április is elköszönt. Azt hittük vitte magával a szeszélyeit is, de ez csak álom maradt. Az Északnyugati Szél Boszorkánya nagyon elemében van, nem szakad ki a mocsok tüdeje a sok fújástól. De akármit is csinál, akkor is már május van.

Szerdán aztán Szélboszorka elindult a hegyre, hogy hasznosítsa a sós karamellás torta által biztosított kalóriákat. A lakótársak határozottan elzárkóztak a szaladgálástól, így aznap se Zelma, se Ríma nem tartott vele. Sajnos a Kiskirálylányt nem tudta meglátogatni, mert modern kori Majálisunk jegyében Verstappen száguldozott az Andrássy úton megint és Boszinak azért még nem mentek el teljesen otthonról, hogy ilyenkor bevesse magát a tömegbe. Akkor már inkább a japán kémek a hegyen. Azokat már úgyis megszokta.

A futás így teljesen eseménytelen volt, ráadásul futásnak is csak nagy-nagy jóindulattal nevezhetjük a szánalmas vánszorgást, amit Szélboszink produkált.

- Rossz napjaim vannak - morogta amikor hazaért és belépett az ajtón.

Aztán amikor hazaért duplán úgy érezte, soha nem volt még ilyen szar a világ. Egyrészt Széltündér megint sírdogálva üldögélt a hülye zsámolyán, másrészt óriási kupleráj volt a lakásban.

- Hogy ez mindig bömböl - dünnyögött magában Boszi de nem mondott semmit, csak kérdően nézett rá.

- A rehendehelésünk a Po-po-po-isoned Applenéhél, íhírtak emilt róhóla - hüppögött - bihizohonytalan, ho-ho-hogy mihikor száhállítják. Szeherintem mehegint az a köhöcsög hekker vahan az ühügy möhögött.

- Na, ennyit a születésnapi ajándékról - gondolta Szélboszorka csüggedten és körbenézett, hogy mi a franc ez a nagy rumli. Az egész lakás tele volt újságokkal.

- Információt gyűjtünk - mondta Zelma vidáman.

- Ez inkább papírgyűjtésnek tűnik - nézett körbe Szélboszorka - Mi ez, Tündibündi, ennyire legatyásodtunk, hogy már így kell pótolni a bevételt?

Széltündér csak legyintett, aztán végül Zelma magyarázta el, hogy az újságok azok az információk kincsesbányái, főleg a varázsvilágot érintő kérdésekben. Mert a varázstalan valóságra vonatkozóan meglehetősen sok manipulatív és hazug faszságokat írnak, de amikor a mágia valahogy belelóg a valóságba, az annyira érthetetlen ezeknek, hogy jobb híján megírják azt, ami történt és pont, meg se próbálják értelmezni. Pedig ott vannak. Tények, adatok, számok. S ezeken el lehet indulni. Mert most már nem lehet tovább bénázni, meg kell, hogy találják az elveszett/ellopott Varázskönyvet. S utána jöhet a többi. Szárnyak, söprűk. Valami hőst is elő kellene keríteni.

- Na itt is van egy szuperinfó - kiáltott fel Zelma - ezt hallgassátok: "Az angolszász országokban a közösségi médiában a könyvrajongók körében egyre gyakrabban bukkannak fel shelfie-k, azaz olyan selfie-k, amelyeket készítőjük a könyvespolca előtt lőtt.".

- Jesszus Maris, ez mekkora baromság! És ez mire jó nekünk? - kérdezte Kasha.

- Bekukkolhatunk bárkinek a könyvespolcára, csak a shelfi-eket kell nézni, itt van tizenkét plusz egy sárkány, villámgyorsan átnézik - lelkesedett Széltündér - S hátha ott van valahol a könyv!

Szélboszorka kissé szkeptikus volt, hogy valóban a könyvrajongók polca a legvalószínűbb helye az elveszett/ellopott Varázskönyvnek, de végül meggyőzte magát, hogy akárhová kerülhetett. A Jófogásra vagy az eBay-re mindent feldobnak. El se hiszitek, de az e-Bay-en eladtak huszonnyolcezer dollárért egy sajtos szendvicset, amin megjelent Szűz Mária. S elkelt Britney Spears terhességi tesztje is ötezer dollárért. Sőt valaki eladásra kínálta az "Élet értelmét". Sajnos ez csak három dollárt ért meg valakinek.

A lányok a sárkányokkal nekiálltak a böngészésnek.

Mert minden jó, ha van jó sok könyvrajongó.