Futómese 44. rész: Egy házitündér mindig jól jön

2020.01.20

Kasha rászokott az orgonára. Ez komoly veszélyt jelent viszont a sárkányok inkognitójára. Ha a kertben nem marad orgona, az fel fog tűnni. A fostalicska alsó szomszéd meg csak erre vár, hogy rohadjon meg. Előző életében biztos boszorkányvadász volt, de az is lehet, hogy csak egy egyszerű ganajtúró bogár. Ha van lélekvándorlás, akkor ő most egy ganajtúró bogár lelkével él. Ez ám a karma.

- Arra gondoltam, elmehetnél futni és Kashát is magaddal vihetnéd. A hegyen bőven van mindenféle virág, ott degeszre eheti magát! - javasolta Széltündér.

- Megfontolom - dünnyögte vissza Szélboszorka.

- Mi a fenét vakarod megint a netet, ha megkérdezhetem?

- Aki kíváncsi, hamar megöregszik, Tündibündi! - válaszolta Boszink - Amúgy, csak megjegyzem, egyre háklisabb vagy! Boszorkányosodsz!

Széltündér csak forgatta a szemeit és otthagyta a laptopra csavarodott tesóját.

Szélboszorka bújta még egy ideig a netet, aztán lecsukta a gépét és úgy döntött most már mehet a futkározás. A hegy amúgy is jó ötlet, mert a Korzóra nem bírt volna ma visszamenni a fesztivál miatt. Még pár méter a hurkaszagú Korzón és tuti elhányja magát. Sajnálta szegény Kiskirálylányt, de a turistáktól úgysem férne hozzá.

Kasha odavolt az ötlettől, hogy mennek a hegyre és ráadásul Zelma és Ríma is úgy döntött velük tart. Szélboszorka azt gondolta, ha már ilyen jó kis brigáddal mehet, akkor nézzék meg Erzsit, hátha ott a Banya. Volt vele ugyanis egy kis dolga.

- Meseszép ma az erdő - nézett körül Zelma, amikor felértek.

Tényleg az volt. Szerencsére a kirándulók, futók, bringások csak elvétve tértek be az erdő mélyére és így egy csomó erdőtündérrel találkoztak. Köztük Vinkivel, aki Zelma barátnője volt. Vinki felajánlotta, hogy átmeneti időre erdőtündérből házitündérré alakulna és segítene a Szél lányoknak otthon, mert nyilvánvaló, hogy túl van népesedve Szél-lak és nehéz a házimunka. Szélboszorka már csak legyintett. Eggyel több vagy kevesebb fura lény otthon, már mindegy, és Vinki egyébként egy tünemény volt és valóban jól jön a segítség.

Felszaladtak Erzsihez immáron öten, de a Banya sehol sem volt, így a kötelező tarkószelfi begyűjtése után jobbnak látták hazamenni.

Széltündér nagyon örült Vinkinek, mégis az ő rokonsága, ezer éve nem látták egymást, volt miről beszélgetni. Előkerült a szervizből ellopott tündérszárny ügye is ás ennek kapcsán az is kiderült, miért bújja a netet Szélboszorka napok óta.

Április hónap lévén, a napokban felkerült a netre a legutolsó Poisoned Apple Event, amiben bemutatták a legújabb söprűket. Mivel Szélboszorka Póknyál II-ese azóta sem került elő, Széltündér szárnyai sem, ezért úgy döntött születésnapjukra meglepi magukat egy új söprűvel és egy új szárnnyal. A Poisoned Apple-nél végre megvásárolható a már több hónapja beharangozott Bibircsóka GLE Sprinter ami Boszinak nagyon tetszett. Ráadásul a Poisoned Apple az elmúlt évben a söprűk mellett, szárnyak gyártásába is kezdett és a Be Wing típus elég menő. S most - micsoda szerencse - söprű, szárny csomagban kapható, kedvezményes áron. Széltündér megbocsájtóan mosolygott és kiválasztott egy Be Wing Dragonfly-t halvány ezüstszínben. Szélboszorka pedig a Bibircsókából egy Dark Night-ot és meg is rendelték gyorsan, hogy szülinapjukra megérkezzen.

Mert minden jó, ha van megrendelnivaló.