Futómese 38. rész: Démonok apró rémségei

2019.11.24

- Megyek futni - kiabált ki a fürdőszobából Szélboszorka.

- Futni?????? Este????? - csodálkozott Széltündér - Beteg vagy?

Bizony este, de nem beteg a mi boszorkányunk csak számos oka van, hogy már este is elindult futni. A "Sok jó sárkány kis helyen is elfér" elég jó mondás, de aki mondta biztos nem tartózkodott száztíz négyzetméteren napokig tizenkét plusz egy sárkánnyal, egy párduccal egy tesóval és egy könyvtárnyi könyvvel. Boszinak szüksége volt térre és ráadásul - Szélboszorkának be kellett látnia - Rímával és Zelmával futni nagyon remek dolog, ezért futott velük, amikor csak lehetett.

Két reggel, két este. Volt benne minden. Hajnal, amit a meglepetésként érkező fagy festett csicsás rózsaszínre, esős este a Szabadság-hídon és természetesen a nyüves szél a korzón. Rövidebb, hosszabb távok, ami éppen belefért, mindezt még a maradék Nátha átok árnyékában. De Szélboszorka imádta. Rájött mennyire hiányoztak neki ezek itt ketten. A párduc a csodálatos nyugalmával, Zelma meg olyan, aki futás közben szeret a világ alakulásának nagy dolgairól értekezni.

A többi sárkány is rácuppantak a témára, így esténként "mi is a jó és mi is a rossz" vörksoppá alakul a nappali. Folyik a tea, bodorodik a pipafüst és megy a nagy eszmecsere. A lányoknak ez nagyon kapóra jön, mert rengeteg infót tudnak felszedni ezekből a nyomozáshoz.

- Persze, hogy mindenki azt tolja, hogy az Ördög meg a banyák a rosszak és miattuk van minden gonoszság, de higgyétek el, az emberek maguktól is tudnak olyan gonoszok lenni, mint egy démon akár - kezdi Zelma.

- A démonok lenn üldögélnek általában a Pokolban, eléggé ostobák, Brickleberryt néznek egész nap, nekik aztán nem sok agyafúrtság jut eszükbe. Ismertem egyet, akinek tizenöt év kellett, hogy kiagyalja a finomfőzeléket! - nevet Kasha.

- Az embereknek elég, ha van egy kis telihold, egy mákszemnyi front, lemerült a mobiljuk vagy esetleg közeledőben a havi ciklus s egy vétlen szóra Szörnyű Hulk-á változhatnak, üvöltenek a kollégákkal, rugdossák a kutyájukat, nyilvánosan turkálják az orrukat - panaszolja egy virágsárkány - s még ők szórakoznak olyannal, hogy "leházisárkányoznak" tisztes családanyákat. Botrányos.

- Amúgy tényleg nehéz ez a "ki a rossz, ki a jó kérdés" - mondja Zelma - mert például itt van a zene. A "Thunderstruck"-ot is az Ördög alkotta és Ő ajándékozta az AC/DC-nek. Arra pedig senki se mondhatja, hogy rossz. Sőt. És még mennyi brutál jó zenét. A fél Manowar kollekció az Ördög zenei tehetségét dicséri. Szóval, ha nincs az Ördög, akkor a legdurvább, amit hallgathatnánk az a "Boci, boci tarka" lenne.

- Azért az Ördög az Ördög és a banyák meg a démonok se a Magasságos teremtő angyalkái. Illetve azok voltak, de ugye lebuktak. Mármint a mennyből. Azért, mert kibaszott jó rock-ot tudnak, azért ne mentsük már őket fel! - háborodott fel Széltündér.

- Jogos - bólint rá Szélboszorka - egy-két démon olyan ocsmányságot tud még a csekély agyával is, hogy csak azért nem érdemes kinyírni őket, mert egyrészt undorító látványt nyújtanak kinyuvasztva, másrészt rengeteg papírmunkát vonna maga után.

- Például milyen ocsmányságokat? - kíváncsiskodott Zelma.

- Tényleg tudni akarod? Csak a közelmúltból egy pár: Pokémon alkalmazás, Conchita Wurst, a Peogeot 1007-es - sorolta Szélboszorka - a finomfőzeléket már írtam, de itt van még a CSOK, ha kifejezetten kis országunkból is említeni szeretnék valamit.

A tények tények. Egyelőre nem volt cél a bizonyosság kimondása. Vannak jók és rosszak és a kettő között is sokan. Az elmélkedés és a nyomozás folytatódik, ahogyan a futás is.

Mert minden jó, mert az biztos, hogy minden démon tahó.