Futómese 30. rész: Ellopott szárnyak

2019.10.20

Csütörtök reggelre már eléggé megfogyatkozott a Hold és Szélboszorka már csak tompa fejfájással ébredt. Egészen elégedett volt magával, hogy ilyen faszányosan túlélte a Teliholdat. Kiskirálylányhoz érve meg is beszélték, hogy járhatott volna szarabbul is. Például farkasemberré változhatott volna és borostásan, szakadt alsógatyában lődöröghetett volna a lakásban, gekkóra vagy valami más csúf állatra issza magát és a legutolsó lejárt szavatosságú joghurtig kizabál mindent a frigóból.

A fejfájást maga mögött hagyva visszafelé beugrott Józsi pékhez egy kis péksüteményért. A gömbölyű péksegéd vigyorogva konstatálta, hogy még a futólányok is el tudnak kárhozni egy kis gorgonzolás papucsért. Józsi péknek amúgy semmi köze az Ördöghöz és a kárhozathoz. A tűzhöz is csak a pékkemencén és nem a pokol tüzén keresztül. Inkább a Jóisten kegyelmességének köszönhető, hogy József milliomos feladva jól jövedelmező vállalkozását pékműhelyt nyitva Józsi pékké változott és olyan szárított paradicsomos tekercset és juhtúrós lepényt senki nem csinált a városban, mint ő.

Szélboszorka a pékség melegétől feltöltődve ugyancsak vidám lett. Egészen addig, míg hazaérve a "Depisvagyok" zsámolyon üldögélve találta testvérét ismét és arcát megint könnyek áztatták.

- Bammeg, megint bőg - gondolta Szélboszorka.

Meglóbálta előtte a gorgonzolás papucsokat, de eredménytelenül.

- Mi a baj, Tündibündi? - kérdezte.

- A szehervihizbőhől híhíhíhívtak - hüppögött Széltündér - A száhárnyaim. Tehegnahapra mehegjavítohották, de vahalaki kihirahabolta őhőket és ehelvihitték a száhárnyakat.

Na bassz, hát ez tényleg komoly. Tündér szárny nélkül. Csak a rohadék banyák lehettek. Új szárnyat nem olyan könnyű szerezni, ahhoz produkálni kell egy vagon jótéteményt és két hónapig nem szabad káromkodni. Hálistennek ez csak Széltündérre vonatkozik, de akkor is. Vagy vissza kell szerezni az ellopott szárnyakat. Az se egyszerű. Nem elég a varázskönyv, az ellopott lelkek, de most a szárnyak is. Szélboszorka természetesen biztos volt benne, hogy az egész mögött a Banyatanya pereputty van. Úgy tűnik elkerülhetetlen a csataseprű kiásása és felkészülés a háborúra.

A vége azért így is jó, mert megbűnhődik a rabló.