Futómese 23. rész: Még mindig a békákról

2019.10.06

Szélboszorka tegnap hajnali fél hatkor induló futása szépen átalakult ámokfutásba és aztán ma este ért véget. Ez nagyon durva.

Amilyen csodaszép volt a hajnali Duna-part és csudajó a futás, akkora kalamajka várta otthon. A wifi router nem megy, Internet nincs és ugyanott egyidejűleg a notebook-ja is úgy tűnik végleg feladta.

- Nézd már Tündibündi - szólt a tesójának - Pofám leszakad, megint előkerült valami nyomorult hekker és most már gyökerestül kitépte az Internetes köldökzsinórunk.

Maradtak a könyvek és szerencsére még volt tartalékban egy másik laptop, pár gigányi varázstananyaggal, de Szélboszorkánk amúgy már pihenésre vágyott. Kinek van kedve minden nap az ocsmány mágia pereputtyának a szemétségeit vakarászni.

De boszorkány tervez, a Magasságos Teremtő meg végez. A béka-királyfik ügyeinek megosztása lavinát indított el és megkeresések érkeztek a Tündeboszi Tanácsadó Szolgálathoz.

Egyrészt kimaradt egy nagyon gyakori esettípus a bákacsókolgatás esetekből. Mégpedig az álkirályfi-békák. Vannak olyan elvetemült békák, akik sose voltak királyfiak, mindig is békák voltak, de valahonnét valami bazári koronát szereznek és azt ragasztják fel. S a király-, herceg-, báró- és egyéb válogatott leányok, amikor ilyen álbékával találkoznak, csókolgatják őket nyakra-főre, azok meg csak brekegnek és maradnak békák. A lányok meg keresik magukban a hibát, hogy talán rosszul csókolnak vagy ilyesmi, pedig a fenét. Egyszerűen csak arról van szó, hogy egyszerű békából sosem lesz szalonna, akarom mondani királyfi.

Másrészt olyan kérdések érkeztek, hogy esetleg van-e valami visszacsókolás vagy bájital vagy varázsige vagy tudomisénmi amivel vissza lehetne kergetni a béka-létbe azokat, akiket véletlenül emberformára csókoltak, de nem nagyon van meg bennük a királyfiság.

Szélboszorka és Széltündér csak kapkodta a fejét.

- Most már mi a nagy francot csináljunk? Hogy zavarjuk vissza a szellemet a palackba, vagyis a békákat a befőttesüvegbe? - töprengett Széltündér, érzékeny lelkét ugyanis nagyon összezavarták ezek az esetek. - Kellene valami tanfolyam vagy előadás!

- Kiknek, a békáknak? - kérdezte Szélboszorka.

- Dehogyis, a lányoknak!

- S mit tanácsolnál nekik? Hogy vegyék észre, hogy cellux-szal van felragasztva a korona a békára? - vigyorgott Szélboszi.

- Jaj, ne legyél már ilyen pikírt! - Széltündér feladta, látva, ma nem sokra megy a tesójával.

Elment inkább és megnézte mi újság a nettel. Örömmel konstatálta, hogy meggyógyult a wifi és az Internet is és megnézheti milyen módszerek vannak a békamizéria ellen.

Mert minden jó, ha végül megint miénk a világháló.