Futómese 21. rész: A Tinder sztori

2019.09.28

A hétfőnek pont elég baja van, ezért ez a nap lett a Szél lányok pihenőnapja. Széltündér a varázstankönyveket bújta, Szélboszorka meg az Internetet. Barátnőjük, szintén boszi, felhívta a figyelmüket, hogy van egy jó kis weboldal, ahol számos olyan esettanulmányt találhatnak, amik a gonosz banyák ármánykodását írja le. Abszolút hiteles, mert a Megfigyelő boszorkák jegyzetei alapján készülnek. Csak a tisztán értés miatt írom le megint, hogy réges-rég, az ember megjelenése előtt a boszorkányok, tündérek, varázslók, manók egész kompániája egységes volt. Csak az emberek miatt lett jó és rossz oldal. Boszikból is van a jó oldalon is, meg tündér is van azért eléggé legalja. Hacsak a tróger Tündérkirályfira gondoltok, aki elkártyázta az Időjárás Felelős Társaságot meg a királyfira, aki túl sok mariskát szívott aztán jól kinyiffantotta a saját húgát és szegény sárkányok népe vitte el a balhét. Na de most már tényleg nem szaporítom a szót, vannak tehát jó boszorkányok is. A Megfigyelő boszorkák is ilyenek és amikor valamilyen okból részlegesen vagy véglegesen kivonódnak az aktív boszorkányéletből, akkor monitoring üzemmódba lépnek és megfigyelik, hol szórakoznak a jó néppel a gonosz banyák. Ezeket aztán feljegyzik, tanulságul, hogy legközelebb már ne szívjon vele más. A Szél lányok barátnője éppen szülési szabadságon van és a babakocsiba helyezett kamerával gyakran kap el kisebb-nagyobb banyabűbájt, ezeket aztán tolja fel a netre. Egyetlen gond, hogy az emberek annyira ostobák, hogy hiába az okítás, agyatlanul sétálnak be a csapdába.

Ma reggel Szélboszorka a szokásosnál is korábban indult futni, töksötétben, így még reggel maradt ideje pár esetet átolvasni. Kurva jó sztorik egyébként, fene essen a mocsok banya bandába, néha eléggé jó a fantáziájuk. Itt van például kedvencünk a Tinder és társai sztori. Azt már elárultam, hogy ez is a gyalázatos banda műve. Tökhülyék az informatikához, de a nagy hókuszpókuszolással elkábítják a bitvadász gurukat, azok meg legyártják nekik a borzalmas párkereső applikációkat, amiket aztán átokként használnak. A Tinder pedig minden átkok és applikációk legborzalmasabbika. Önmagában egy genny, de ha megtudjátok mit rejtettek el az algoritmusban összecsináljátok magatokat. Szóval kedves lányok, ha valakit tízszer egymás után balra húznak a Tinderen, abból házisárkány lesz. Külsőre megtévesztésig lányforma marad, de a belsejében a teljes elsárkányosodás elindul. A fiúk sem ússzák meg, ha őket húzzák tízszer balra, akkor bizony a családi ékszer fokozatos sorvadása veszi kezdetét.

Görények mi? Na, de azt hiszem hiába mondom ezt el, az emberek szarnak a szívből jövő jótanácsra. Ez mind a szkepticizmus miatt van. Mert nem hiszik el, hogy a varázsvilág itt van körülöttünk. Azt hiszik három fekete macska csak úgy bolyong kinn az utcán mindig hajnalban véletlenül, pedig Szélboszorkát figyelik most már hetek óta. És még sorolhatnám.

Ja és a legfontosabbat majdnem elfelejtettem. Azért egy igazi programozó otthagyja a védjegyét minden kódban. Ezt még a Tinder sem úszta meg. Bele van rejtve az algoritmusba, hogy ha lefutsz öt kilométert, akkor egy balrahúzást töröl. Minden tinderbubusnak üzenem, futás!

Mert minden jó, ha van balrahúzás stornó!