Futómese 20. rész: A tündérkirályfi, aki elkártyázta az Időjárás Felelős Társaságot

2019.09.28

A február az február, de jó legyen nektek igazatok, közeledik a tavasz. Aztán ne engem szidjatok majd, ha lefagy a tökötök, vagy befagy a seggetek. Virgonckodjatok csak térdnadrágban, sapka, kesztyű nélkül, bánja a nyavalya. Csak megjegyzem, ma ennek az időjárás dolognak a fátylát is fel fogom libbenteni és akkor majd összetojjátok magatokat.

Szélboszorkának is hiába beszél az ember, nekiindul sapka, kesztyű nélkül, már tegnap is majdnem lefújta a szél a Gellért-hegyről, de nem tanul semmiből, ma is megint szinte neglizsében. Ráadásul se-hall-se-lát, konkrétan felrúgta a ház sarkán szerencsétlenkedő Kikeletmanót.

- Te meg, mi a szart csinálsz itt? - mordult rá Szélboszorka - majdnem széttapostalak.

- Mi a szart, mi a szart - dünnyögött a manó - azt hiszed mókás kedvemben vagyok?

- Miért, mi van?

- Az van, baszki, hogy február eleje van, de a meleg miatt azt hittem, hogy már a tavasz, aztán kimásztam, látom, hogy valami nem kóser, megkérdeztem ezt a két ütődött verebet, azok meg ronggyá röhögték magukat, hogy milyen idióta vagyok, még csak február van. Aztán meg jössz te és felrúgsz! - a manó most már rendesen fortyogott a dühtől.

- Jól van na, nyugodjál már le! Nincs naptárad?

- Naptáram, na baszod, ha lenne, itt lennék kinn? Azt hittem a boszorkáknak több eszük van!

- Hát tudod, a globális felmelegedés sokunkat összezavar! - Szélboszi próbált békülékenyebb lenni, de a manót, csak még jobban felcseszte.

- Globális felmelegedés? - a manó már szinte toporzékolt - azt hallottam varázstudományokkal foglalkozol, olvasott vagy és művelt, s azt mondod globális felmelegedés?

Szélboszorka most már inkább kíváncsi volt, megkérdezte a manót mégis mire gondol. Mert azt tudjuk, hogy a szmog nem más, mint banyafing, a köd meg az undorító böfögésük eredménye, s hogy az Időjárás Felelős Társaságot időnként megpróbálják befolyásolni a gyalázatos banya banda, de milyen más kapcsolat lehet még. Na mit hallott, azt a másfél órás futása alatt sem volt egyszerű megemésztenie.

Ha valaki ezt már tudta, bocsánat, ugorjon. Nos a helyzet az, hogy az Időjárás Felelős Társaságot már egy ideje nem a tündérek lelkiismeretes népe, hanem a banyák irányítják. Nem kell semmi nagy harcos, hősies dologra gondolni. Egyszerűen jó pár évvel ezelőtt az akkori Tündérkirály fia ultin elvesztette az Időjárás Felelős Társaságot. Na ez van, sajnos a tündérek is gyarlók, ahogyan ezt már említettem. S mivel most már - egy-két kivételtől eltekintve, amit még a Társaságnál is nagyobb hatalom irányít - a banyák kezében van az időjárás, ezért van ez a nagy katyvasz, s az emberek meg, mivel jobbat nem tudtak kitalálni, azt mondják globális felmelegedés.

Szélboszorka próbálta feldolgozni ezt az igencsak durva infót, közben eljutott Kiskirálylányig és neki is elmesélte, aki nem akart hinni a fülének. Aztán még a Vízitündérekhez is elment a Kopaszi-gátra. Ja, persze, hogy fogalmuk nem volt róla, kicsoda, de amikor bemutatkozott, hogy Széltündér ikertesója, akkor elaléltak az örömtől, bár azt sem tudták Széltündér kicsoda. Szélboszorka nekik is elmondta a kártyás sztorit. Hú, teljesen kivoltak, de nem kell aggódni, pár nap múlva úgysem emlékeznek rá.

Szélboszorka hazafutott és elmesélte Széltündérnek, mekkora gáz már, hogy a tündérkirályfi elkártyázta az időjárást. Széltündér meg sírt, mint a záporeső, mondjuk azt nem értjük miért, de aztán végre összeszedte magát és nekiállt a könyveknek, kiolvasni, hogy lehetne visszanyerni az időjárás feletti kontrollt.

Mert minden jó, ha az időjárás kontrollálható.