Futómese 18. rész: Zakkant sziget története

2019.08.12

Már majdnem egy hónapja, hogy az Északnyugati Szél Boszorkánya és a Szél lányok között kitört a háborúság.

- Minden rosszban van valami jó! - összegezte Szálboszorka - ezzel a boszorkányüldözéssel sikerült 260 kilométert összeszaladgálni ebben a hónapban.

Persze ezzel csak a középmezőnybe férhet be. Vannak, akik 400-nál is több kilométert futnak egy hónapban. Őket UFO-knak hívják, pedig nem azok. Ennek is megvan a története. Jöjjön hát megint egy kis varázstörténelem.

A varázsfaj bölcsője egy sziget volt, de szép lassan meghódították az egész Földet. Aztán jött valami rémséges fertőzés, amit evolúciónak hívtak és megállíthatatlanul terjedt, mígnem borzalmas végkifejletként megjelentek az emberek a Földön. Amúgy erről már meséltem. A varázsvilágba eléggé belerondított ez a váratlan fordulat. Nem igazán tudták jól lereagálni, kettéváltak és így lett a mocsok banyák, varázslók, ostoba koboldok stb. bandája és a tündérek népe. A tündérek nem sokáig bírták ezt a káoszt, ami a Földön lett, inkább visszamenekültek a szigetre. A sziget addig sem volt lakatlan, mert azoknak a leszármazottai éltek ott, akik soha nem jöttek el. Vidáman elvoltak, főleg vadkender termesztésből éldegéltek és boldogan fogadták a tündéreket vissza. Itt senkinek nem tűnt fel, hogy repülnek meg ilyesmi. Gondolom, már kitaláltátok, ezt a szigetet nevezték az emberek Zakkant szigetnek. Egy ideig nagy volt a nyugi arrafelé, aztán páran visszavágytak a Földre és megalapították a hippimozgalmat. A gonoszok ezalatt elfoglalták a szigetet. Azóta odazárják az összes bolondot vagy bolondaspiránst vagy azokat, akiknek valamiért nem bírják a pofáját. A bennszülötteknek sem olyan jó azóta, mert a vadkender-termelés feletti kontrollt is átvették a gonoszok. Így sokan elszöknek onnan. Na ők azok, akik többszáz kilométert futkároznak havonta. A Zakkant sziget szökevényei.

S így már az is érthető, hogy miért szaladgálnak a Gellért-hegyen. Azt remélik, hátha eldugtak ott valahol a banyák egy kis marihuánát, mert minden sziget-szökevényben él az Éden képe, amikor még szépen termett a fű és nagy-nagy volt a boldogság. Jóravaló tündérleszármazottak, nagy tisztelet övezi őket, jó sokat is futnak, szeretjük is őket, de nem UFO-k.

Mert minden jó, ha kiderül, ki nem UFO.