Futómese 14. rész: Kémek mindenhol

2019.08.03

A varázstalan nemfutó népek gyakran értetlenkednek, hogy hogy lehet órákig futkározni, a futás unalmas. Hát, cseréljenek a Szél lányokkal pár napra, majd megtudják. Nincs olyan nap, hogy valami ne történne. Ez persze főleg azóta van, mióta - a Jóisten tudja miért - a banyák szánalmas bandája rászállt a futókra. AZ Északnyugati Szél Boszorkánya most nagyon berágott valamire, mert tegnap egész éjjel dühöngött. Az idióta káoszmanói meg a teraszon szórakoztak. Szélboszorka egész éjjel alig tudott aludni. A mocsok szél csak az egyik ok volt, a másik, hogy tegnap kikérdezte a felmenőit, hátha belőlük kijön valami információ erről az egész háborúsdiról, s amit megtudott az sem hagyta aludni.

Nem untatnálak most ezzel titeket, de a lényeg, hogy alapból béke volt a varázsvilág lényei között jó pár évezredig, de amikor az emberek is beszálltak a muriba, onnantól lett a kavarodás. A boszik, tündérek, varázslók, sárkányok, manók és egyéb mágikus lények jókká és rosszakká lettek. Minden apró szarságon kiakadtak, összekaptak. A legrosszabb, hogy az embereket is belekeverték. S Szélboszorka nem kis arccal konstatálta, hogy a japókkal kapcsolatos megérzésének van alapja. Tündér nagynénje mesélte, hogy lehetetlen egy banda, össze-vissza kóvályognak a világban, a gonosz banda meg beszervez egyeseket mindenféle ígéretekkel és zsarolásokkal. Ezeknek a szerencsétleneknek ott lóg a nyakában a Magicbox, amit kattogtatnak és amin keresztül az infókat szállítják a banyáknak.

Mivel a családból mindössze ennyit lehetett kiszedni, Szélboszorka nekiindult ma és minden japójárta helyet megnézett, s alaposan megfigyelte őket. Gellérthegy, Duna-part. Tisztán látszott rajtuk, hogy ezeket tényleg varázsmadzagon rángatják a boszorkányok. Össze-vissza kóvályognak, fogdosták szegény Kiskirálylányt is, aki majdnem leszédült a korlátról, amikor Szélboszi elmondta neki, hogy ezek nem kis nyomi turisták, hanem elbűbájolt kémek. S a kattogtatás csak az egyik, de lépten-nyomon próbálják feltartani a futókat.

- Agyfaszt kapok most már - morgott Szélboszorka Kiskirálylánynak - japók, hekkerek. Mindenki ellenünk van? Bele kell húznom a nyomozásba, különben valami nagy gáz lesz.

Amit még lehetett megnézett a környéken, de több infóhoz már nem jutott. Kicsit be volt rágva, ezért pár japót meglökött futás közben.

Mert minden jó, ha kevesebb lesz a városban a japó.