Futómese 13. rész: Nyomok a hóban

2019.08.03

Hajnalban szinte sértetlen volt a hótakaró, amikor Szélboszorka elindult a reggeli szokásos Kiskirálylánylátogatós körre. Az első pár száz méter után aztán olyat látott, majd kiesett mindkét szeme. Az érintetlen hóban lábnyomokat látott. A 46-os boszorkánycipő összetéveszthetetlen. Mellette hatalmas összevisszaságban a hatlábujjas kis lábnyomok pedig félreérthetetlenül azt üzenték, hogy a banyát kísérte az egész káoszmanó-csőcselék, akiket udvartartásaként tart minden gonosz boszorkány. Szélboszorka pillanatok alatt megállapította, hogy nem akármilyen senkiháza banya, de maga az Északnyugati Szél Boszorkánya járt a Gellért-hegyen. Az azonosításban halálbiztosak lehetünk, ugyanis Szélboszorka a lábnyomokon kívül egy segglenyomatot is talált, amely megbízhatóbb, mint az ujjlenyomat, főleg egy boszorkány esetén, a sok seprűn ülés miatt. A segglenyomatról messziről látszik, hogy boszorkányé és az egyedi söprűk nyomata pedig a DNS-nél is árulkodóbb. A nyomok a korzó felé vezettek, s addigra már a szél is érezhetően erősödött.

- Köcsög banya! - gondolta Szélboszorka - vajon mit akar itt az egész nyomorék bandájával?

Kiskirálylány tudni vélte, hogy azért van az egész, mert a banyabanda összefosta magát attól, hogy a Szél lányok el kezdtek nyomozni az eddig jól titokban tartott és a múlt homályába veszett sztorik után, ami úgy néz ki veszélyes a hordájukra. Valami ocsmányságot takargatnak nagyon. A Kiskirálylány mindössze annyit hallott, hogy a könyveket próbálják megtalálni és biztonságos helyre vinni mielőtt a Szél lányok találnák meg és közben meg szívatják a népet, hogy nehogy valaki keresztbe tudjon tenni. Mostanra beborították influenzával a várost, mindenki úgy köhög, krákog, hogy itt most már csak a piócás ember segíthet.

A hekker meg összekavarta a varázskönyvek rendelést a magicbookline.mag-on, mielőtt gőtévé itta volna magát. Most abból is mi lesz?

Nagy a katyvasz, az tuti.

Na tessék, itt is van. Mire Szélboszorka hazaért, már megjött az értesítés a magicbookonline.mag-ról, hogy egyelőre egy csomó könyvet még nem tudtak összeszedni és csak várakozzon a kedves megrendelő.

- Picsába ezzel a hekkerrel, ez szarta össze az egész magicbookline-t! - Szélboszorka kicsit sem volt jó kedvében.

Az viszont már szinte biztos volt, hogy a múlt homálya, a titkok nyitja, az ellenátkok és gyógyító főzetek receptje és még ki tudja mi minden a könyvekben keresendő.

- Akkor könyvtárakat és könyvesboltokat kell látogatni és keresni. Fölösleges gubbasztanunk és várnunk, míg megjavul a rendszer. Informatikusban soha ne bízz - mondta Szélboszorka - akkor inkább a varázslat.

Mert minden jó, ha van keresnivaló.