Futómese 11. rész: Labirintus bűbáj

2019.07.24

Ma szép nyugodt reggelre ébredtünk. Semmi szél. Semmi hó. Semmi csúszkálás. Széltündérnek mindössze egy kávéra volt szüksége és máris nekiiramodott meglátogatni több napja nem látott korláton üldögélő Kiskirálylány barátnőjét. Az első meglepetés az Erzsébet-hídnál érte. Az eddig megszokott útvonalába útlezárásos akadály került. Először egy szimpla szokásos túrjuk-már-fel-a-várost dolognak tűnt, de aztán amikor megpróbált átkeveredni az Erzsébet-híd alatt, rájött, hogy már megint a mocskok - gonosz boszorkák és varázslók - kavarhattak valamit, mert mintha egy labirintusban próbálkozott volna. Föl-le, előre-hátra, út közepén, Audit kerülve, Opelt előzve, kutyaszaron át... Nem volt egyszerű mire átvergődött.

Kiskirálylányt kérdezte mit tud erről az újabb szívatásról. Labirintus-bűbájra gondolt, de Kiskirálylány ennél sokkal izgalmasabb történésekről számolt be.

A nyomok megint Zakkant-szigetre vezetnek. Zakkant-sziget egy - a gonosz erők által uralt - sziget, ahová különböző mocskos trükkökkel csalogatják vagy kényszerrel viszik a boszorkányok és varázslók azokat az arcokat, akikre valamiért szükségük van, vagy mert olyat tettek, amiért berágtak rájuk a rohadékok. A gonosz banyák megunták, hogy az időjárással játszadozzanak, az olyan ósdi módszer. Elvégre már a XXI. Században vagyunk. Szóval néhány éve pár szemfényvesztő trükkel beetettek egy hekkert is, gondolván jó lesz még valamire és transzportálták a szigetükre. Most eszükbe jutott, előkapták és arra utasították, hogy ahol csak lehet hekkelje a rendszereket, így okozva kisebb-nagyobb kellemetlenséget. Ez a barlanglakó, bitfaló, byte-vadász meg azt hiszi, hogy az milyen menő dolog, lehet szívatni a sok futkározó majmot, akik ahelyett, hogy hamburgert zabálnának, kávét innának és aztán valami szuperfasza forráskódot produkálnának, szaladgálnak csak úgy. Na ezért keletkezett a labirintus az Erzsébet-híd alatt. Hazaérve Széltündér már azt is értette, hogy Szélboszorka miért veri a klaviatúrával az asztalt dühében, mert a magicbookline.mag-on összekeveredett a megrendelése és megint várhat a varázskönyvekre még napokig. Széltündér megnyugtatta, hogy csak egy hekker. Szaros kis próbálkozás a banyáknak.

A könyvek majd megjönnek. Úgyis annyi van már náluk, holtukig nem olvassák ki aztán majd vissza kell járni kísérteni a könyvespolc környékére.

A híd alatt is átjutott, ez a labirintus futás egész jópofa ötlet. Ilyen verseny talán még nincs is. Meg kellene szervezni.

Mert minden jó, ha a végén hasznosítható.