Futómese 4. rész: Adidas Ultra Boost Parley

2019.07.15

Most biztos azt mondjátok, hogy megint jövök az unalmas Szélboszorkával és Széltündérrel, ahelyett, hogy a futásról írnék vagy legalább valami izgalmasabb misztikumról. Írnék én mágikusabb dolgokról, de a Szél lányokon kívül a leghozzáférhetőbb varázslény Panni néni macskája a szomszédban, aki gyaníthatóan egy skizofrén boszorkány, de már csak egy dagadt, katatón macska formájában létezik. S a lányokban is van egy kis mágia, de ők már asszimilálódtak, amennyire tőlük telt, s így nem annyira vegytiszták. Néha a tündér is káromkodik, a boszorkány meg a múltkor is elérzékenyült szegény elvarázsolt transzvesztita hóember láttán. Jut eszembe, azt károgták a varjak a hegyen, hogy ellopták a hóember répáját, mert olyan szép nagyot varázsolt neki Szélboszorka. Hogy a Devla rágja Spongyabobbá a máját annak, aki egy szaros húsleves kedvéért lenyúlta szegény hótravitól a családi ékszert. Mi van már ebben a világban?

Na, elkalandoztam. Pedig a cipőről akartam írni. A seggreülést és az Erzsis missziót követően a Continental gumis mindig megbízható Adidas Energy Boost megadta magát a sorsnak és cafatokra szakadt. Kell egy cipő! Szélboszorka és Széltündér előkapta a varázskönyvet, hogy kikeressék milyen módszerrel juthatnának hozzá. Lábbeli témában van ugye a hétmérföldet lépő csizma, ami hasznos, de hát nem sportszerű egy lépéssel megtenni a félmaratont. Van ez az érthetetlen dolog Hamupipőkével meg az üvegcipővel, ami semmire nem jó, de leginkább futásra nem. Pláne hóban. Mégis valahol itt lehetett kapirgálni. Kisebb módosítással. Királyfi és cipő maradhat csak mondjuk a legnagyobb lábú futó/király/tündér/boszorkánylány (tetszés szerint) megkeresése egy futócipővel. Sajnos itt a félvalóságban minden más, mint a mesékben. Először is nem a királyfi hozza a cipőt és keresi meg a nagylábú lányt, hanem a lánynak kell elmenni PlayMax király országába Allee várába és megtalálni a királyfit és a cipőt. Ráadásul még a vár kulcsát is meg kell keresni, ami Playmax ClubCard névre hallgat. Pár varázsige - bassza meg.., az a ku..., hol a retvában van ez a köcsög kártya... - használata után szerencsére meglett. Szélboszorka vállalta be a cipőkeresést és aztán morgott rendesen, mert a legnagyobb rohadékság, hogy a királyfi sem az a szőke, milliódolláros mosolyú délceg dalia volt, akiről pólyás kora óta álmodik a lány, legyen az tündér vagy boszorka. PlayMax királyának fia lóarcú volt és kapafogú. Meg egy pöttynyit ostoba. Így aztán Szélboszorka azután, hogy felpróbálta a cipőt és tökéletesen illett a lábára, nem ugrott a királyfi nyakába és nem halmozta el csókjaival, sőt arra gondolt, hogy mivel csók mindenképpen kell a sztoriba inkább békává varázsolja, akkor majd jön a nyálas hercegnő, megcsókolja és aztán pilloghat a műszempilláival, hogy mit kapott. Ám annyira gyönyörű volt a cipő - Adidas Ultra Boost Parley - hogy belenyugodott, neki már csak a futócipőkben van igazi és nem keresi a királyfik között tovább. Hálából pedig nem varázsolta békává a csúnya királyfit.

Reggel szinte földöntúli érzés volt felvenni a cipőt és elfutni megmutatni Kiskirálylánynak. Akinek egyébként szintén nagyon jó lábbelije van, futásra ugyan alkalmatlan, de korláton üldögélésre tökéletes és nagyon vagány csizma.

Minden jó, ha a végén mindenkinek van fasza lábravaló.