Futómese 3. rész: A transzvesztita hóember

2019.07.13

Vasárnap reggel Szélboszorka már meg sem lepődött, hogy arra ébred, fúj a szél.

- Nem tud lenyugodni a rohadt banya! - morogta. Természetesen az Északnyugati Szél Boszorkányára gondolt. Kinézett és látta, hogy lenn a városban már csak latyak van. "Mégis jó lenne egyet futni a ropogós hóban" - gondolta. Kereste a seprűjét, hogy felrepüljön a János-hegyre és aztán fusson egyet, de még mindig nem találta.

- Havat seperni egy Póknyál II. Turbo boszorkányseprűvel, baszki! - most már tényleg teljesen kivolt - Mitől, ha nem ettől kap agyfaszt a boszorkány lánya, he!

Legyintett, aztán kocsiba ült és irány a hegy. Ott végre a gyönyörű, ropogós fehér hó, amitől még az ő viharvert boszorkánylelke is ellágyult kicsit. Olyannyira, hogy amikor útközben találkozott egy transzvesztita hóemberrel, leállt vele dumálni. Szerencsétlen hótravi elpanaszolta, hogy őt is ez a mocsok Északnyugati Szél boszorkánya varázsolta el, mert Hófehérke néven az éjszaka egyik királynője volt és a Kedélyes Köcsögök nevű igen színvonalas melegbárban szólóénekesként működött. Szélboszorka nagyon megsajnálta szegényt és kérdezte visszavarázsolja-e transzvesztitává, de a hótravi azt mondta, ő már nem kívánkozik vissza, nagy a verseny meg minden, itt meg mindenki megbámulja. Jó ez a népszerűség. Mindössze annyit kért, hogy a péniszét esetleg ha megnövelné, mert méltatlanul kicsit varázsolt neki a szemét banya. Szélboszi szívesen segített neki. S jótett helyébe a transzvesztita hóember elmondta neki, hogy az Északnyugati Szél boszorkánya fenn Erzsinél húzza meg magát, ott megtalálhatja. Erzsi az Erzsébet-kilátó beceneve egyébként.

- Na, a francba, már csak ez hiányzott! Most mászhatok fel Erzsihez! - bosszankodott Boszi.

De Szélboszorka nem abból a családból való, aki megfutamodik. Inkább nekiindult és felfutamodott Erzsihez. A rohadék boszorkánya tényleg odabújt, de igen jó erőben volt. Süvöltött, mint állat, majdnem lefújta szegény Szélboszit, de az keményen ellenállt, mert tudta, hogy magával kell vinni a tarkószelfit, ezért gyorsan lekattintotta, s bár szégyen a futás, de ő most átmenetileg visszavonult és lefutott Erzsiről. A tarkószelfi olyan, mint a szelfi, de nem az ember orcáját, hanem a tarkóját kell lefotózni. A tarkószelfi gyűjtögetés meg a Széltündér miatt van. Széltündér egy ideje álmodozik egy királyfiról, aki a Futóbolondok királyának a fia. Sajnos szegény királyfit a Gonosz Banya banda a Strava nevű mágiával elvarázsolta és Zakkant-szigetre vitte és ott bötönbe zárta. Széltündér nekiállt kinyomozni, hogy hogyan lehet kiszabadítani onnan  és megtudta, hogy ha elegendő tarkószelfit összegyűjtenek, akkor vehetnek egy léghajót és azzal kimenthetik a szigetről a királyfit.

Szélboszorka rendes testvér és visszafelé még bemerészkedett a kismanók által szánkóval tükörheggyé csúszkált Normafa lejtőhöz is és még ott is lőtt egy tarkószelfit, hogy legyen jó napja Széltündérnek. Mikor hazaért, Széltündér már finom friss kávéval várta és összeszámolták a tarkószelfiket. Már csak pár ezer kell.

Mert minden jó, ha meglesz a léghajó.